Cu antrenori şi sportivi bihoreni în componenţă, loturile României de futnet (tenis cu piciorul) se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de juniori şi fete. Acestea vor avea loc în perioada 17-19 noiembrie, la Nymburk, în Cehia.

Lotul juniorilor, convocat de către antrenorul bihorean Vasile Sorean (C.S. Tengo Salonta), are următoarea componenţă: Nagy Darius, Csosz Krisztian, Denis Purja, Marc Bence, Lazau Norbi şi Bondar Bertalan. De menţionat că sunt acceptaţi jucători cu vârsta de cel mult 21 de ani.

Lotul feminin al României va fi alcătuit din Alexandra Morar, Alexandra Petricaş, Ştefania Moraru, Georgiana Bălan, Mădălina Istrate şi Andreea Neag, antrenor fiind Daniel Săsărman.

La Mondiale se va juca la toate cele trei probe, adică simplu, dublu şi triplu. În probele de dublu şi triplu se va utiliza un sistem cu două căderi ale mingii pe podea, însă nu consecutive.

Obiectivele echipei masculine vorbesc de calificarea în semifinale la fiecare probă, creşterea calitativă a jocului şi obţinerea cel puţin a unei medalii. La fete, unde româncele se vor confrunta cu naţiuni puternice care organizează deja campionate interne, pretenţiile sunt mai mici, însă nu sunt excluse surprize nici pe tablourile competiţionale respective.