Deşi Clubul Sportiv Municipal şi-a retras sprijinul pe care i l-a oferit timp de două sezoane, echipa orădeană de handbal feminin CSU continuă să existe, chiar s-a înscris în campionat, iar la sfârşitul acestei săptămâni va evolua în runda inaugurală a Diviziei A, în deplasare la Braşov.

Formaţia orădeană se confruntă însă cu mari probleme financiare. "S-a distrus tot ceea ce am clădit cu multă muncă şi efort timp de doi ani. Am rămas doar cu două jucătoare orădene, junioarele Ana Hercuţ şi Crina Pintea. Mai avem promisiuni de la câteva jucătoare că vor rămâne să ne ajute pentru o perioadă de timp, dar rămâne de văzut dacă acestea vor accepta să joace doar pentru indemnizaţia de efort pe care le-o putem oferi. Este mare păcat, pentru că echipa se afla pe un drum ascendent", a declarat antrenoarea Doina Ardelean.

În aceste condiţii, cum marea majoritate a componentelor lotului din sezonul trecut au plecat la alte formaţii, antrenoarea echipei CSU Oradea a ajuns în situaţia în care s-a aflat în momentul înfiinţării.

"Am fost nevoită să reiau totul de la zero, ca la început. Am completat lotul cu foste jucătoare de la vechiul nostru club, Romprest, pecum şi de la Tonic, dar este limpede că din punct de vedere valoric vom fi mult sub nivelul din sezonul precedent. Şi asta în condiţiile în care majoritatea echipelor din seria noastră s-au întărit şi beneficiază de bugete substanţiale. Ne-am înscris în campionat, dar nu ştiu cât timp vom rezista. Nu putem avea alt obiectiv decât supravieţuirea", a precizat Doina Ardelean.

Antrenoarea orădeană speră totuşi ca pe parcurs să se alăture un susţinător financiar echipei, pentru ca activitatea începută în urmă cu două sezoane să aibe continuitate.

"Este greu de înţeles, este revoltător faptul că handbalul feminin, unul dintre puţinele sporturi de echipă din ţara noastră care are rezultate, nu este sprijinit, ba dimpotrivă, este marginalizat în oraşul nostru. Noi vom face tot ce putem, dar nu este normal ceea ce se întâmplă. Am dovedit că putem lucra bine, că putem avea rezultate, dar în loc să fim susţinuţi în continuare, ni s-a tăiat finanţarea. Handbalul feminin nu este deloc respectat în Oradea", a mai precizat Doina Ardelean.

Sâmbătă, în prima etapă din noul sezon al Diviziei A, Seria B, formaţia CSU Oradea va juca pe terenul echipei ASC Corona 2010 Braşov.