În Arad există un primar care răspunde la numele de Gheorghe Falcă. Serios. Ăsta e numele lui, nu o poreclă. Dar ce este ciudat e că Falcă şi vorbeşte. Împotriva orădenilor. Cum că de-aia nu termină el nu ştiu ce drum prin Arad pentru că banii merg la Oradea.

Probabil îşi închipuie că banii vin de la Bucureşti cu duba la Arad, iar Bolojan - cu cagula pe faţă - a deturnat banii către Oradea. Mai urmează ca slugile lui Falcă din servicii să scoată la iveală şi stenogramele discuţiei dintre Bolojan şi Mălan, în care primul îi spune viceprimarului să încarce banii în maşina Primăriei.

Falcă este primar la Arad de o eternitate. Deşi banii mergeau gârlă spre el, i-au trebuit 8 ani să consolideze podul din centru. Cât despre realizările sale, sunt egale cu valoarea lui şi tind spre zero. Pe el nu-l interesează că nu poate rezolva problemele arădenilor, ci că dacă nu vin bani, nici comisioane nu există. De-aia omul nici nu s-a omorât cu accesarea de fonduri europene, pentru că acestea sunt cel mai dificil de palmat.

Nu înţeleg de ce neapărat din cauza noastră nu primeşte Aradul bani. Poate că nu banii pentru centura Oradiei erau destinaţi Aradului, ci cei oferiţi Braşovului, unde primarul e tot PDL-ist, pentru cel mai scump patinoar din lume.

Aşa că domnului Falcă, care face parte din categoria puşcăriabililor pomenită de preşedintele ţării, i se potriveşte perfect o poezie a la Arghezi: Îl cunoaşteţi voi pe Falcă, cel cu ochii doar la halcă? E-un primar zdrenţăros şi cam flocos, dar e de-al nost'. Iar la ora la care scriu, fiindcă e portocaliu, încă este-în libertate. Însă, mâine, poate-poate...