Oradea a avut o reprezentantă în echipa naţională de baschet feminin U16, care a promovat în această vară în Grupa valorică A a Campionatului European. Este vorba despre Renata Onaca (foto), care a făcut parte din staff-ul tehnic, în calitate de kinetoterapeut.

Concret, după un cantonament de vară de două luni şi jumătate, echipa U16 a României a câştigat aurul la Campionatul European – Divizia B, competiţie care s-a desfăşurat în Turcia, la Konya, între 15 şi 24 august. Astfel, echipa ţării noastre a promovat în grupa A valorică, unde va participa anul viitor cu generaţia de 2009.

În Turcia, România a întrecut în sferturile de finală echipa Lituaniei, cu scorul de 77-66, apoi în semifinale a învins şi echipa ţării gazdă, Turcia, cu scorul de 49-44, pentru ca în finală să înfrunte Cehia, formaţie pe care a întrecut-o, de asemenea, cu scorul de 54-52.

Pe lângă clasarea pe locul 1, câştigarea diviziei şi obţinerea promovării în prima grupă valorică, la final, reprezentativa ţării noastre a mai beneficiat de o distincţie, acordată jucătoarei Ioana Velcea (foto jos), care a fost aleasă în Best Five-ul turneului şi desemnată M.V.P.

Din stafful echipei a făcut parte, aşadar, şi orădeanca Renata Onaca, kinetoterapeut, ea având un rol important în recuperarea tinerelor jucătoare.

În prezent, Renata (fiica fostei jucătoare, în prezent antrenoare, Suzana Onaca) este kinetoterapeut voluntar la echipa de baschet a C.N. Mihai Eminescu Oradea, formaţie care s-a clasat anul acesta pe locul 5 la Turneul Final de la Alexandria cu generaţia 2009.

Renata Onaca este şi fostă jucătoare la acest club, fiind născută în 2001, precum şi la echipa de senioare CSU Oradea. De asemenea, ea e kinetoterapeut la clinica dr. Alin Iova, medicul celor de la CSM Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!