Patru orădence se află în lotul de 13 jucătoare ce formează echipa naţională de polo feminin a României, care va participa în această săptămână, în perioada 4-8 octombrie în Ucraina, la Kiev, la turneul de calificare pentru Campionatul European.

Este vorba despre Oana Vidican, în vârstă de 19 ani, de la clubul Crişul, şi încă trei, care acum evoluează la alte echipe de club din ţară sau Ungaria, respectiv Johanna Tóth (24 ani, de la Rapid), Xenia Bonca (20 ani, de la Steaua) şi Laboncz Nikolett (18 ani, de la Szeged).

Din lotul lărgit, de 16 jucătoare, al naţionalei a făcut parte la începutul pregătirilor pentru acest turneu şi junioara Antonia Vidican, sora Oanei. 

Căpitanul echipei naţionale este orădeanca Johanna Tóth, iar vicecăpitan, Floria Simion, tot de la Rapid.

Din 24 septembrie, lotul condus de antrenorul Vlad Hagiu, s-a aflat la Izvorani, unde s-a pregătit până pe data de 29, când au plecat spre Istanbul, unde au avut un program de pregătire comun cu echipa similară a Turciei.

Marţi, reprezentativa feminină de polo a României va pleca spre Kiev, unde, miercuri seară, de la ora 19.30, va debuta la turneul de calificare pentru Campiontul European, în compania Elveţiei. Grupa de la Kiev cuprinde şapte echipe, iar joi, în cea de-a doua zi de turneu, tricolorele vor întâlni Cehia, de la ora 9, şi reprezentativa ţării gazdă, Ucraina, de la ora 21. Vineri, România va juca în compania Israelului, de la ora 19:30, iar sâmbătă se vor confrunta cu Slovacia, de la ora 9, şi cu Malta, de la ora 19:30.