După ce prima licitaţie a fost anulată în vara lui 2013, cea de-a doua s-a încheiat fără câştigător în vara lui 2014, cea de-a treia licitaţie în vederea atribuirii lucrărilor de reabilitare a Pieţei Unirii a fost anunţată vineri pe SEAP.

Conform unui comunicat al Primăriei, pe data de 20 octombrie va avea loc cea de-a treia depunere de oferte. Deschiderea acestora va avea loc la ora 13, în una din sălile palatului administrativ al oraşului.

Valoarea estimată a investiţiei este de 22 milioane lei, fără TVA. Firmele care doresc să participe la licitaţie vor trebui să depună o garanţie de 375.000 lei.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, între altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand.

Proiectul mai implică modernizarea sistemului de iluminat prin montarea a 56 de stâlpi cu corpuri de iluminat economicoase de tip LED, înlocuirea a 39 de bănci, 22 coşuri de gunoi şi 2 rastele pentru biciclete, remodelarea spaţiilor verzi şi a vegetaţiei, introducerea în canale tehnice a cablurilor care acoperă în prezent faţadele clădirilor şi restaurarea elementelor artistice ale ansamblului arhitectural-sculptural proiectat de arhitectul Duiliu Marcu în 1926.