Termoficare SA încheie joi seară, pentru a doua oară, sezonul de încălzire 2015-2016. "Având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultimele zile şi prognoza meteo pentru zilele următoare, începând de joi, ora 18, vom opri furnizarea energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Oradea", se menţionează într-un comunicat al societăţii de termoficare.

Măsura are la bază solicitările primite din partea asociaţiilor de proprietari pentru sistarea încălzirii şi consumulul redus de energie termică, fiindcă mulţi consumatori şi-au închis vanele de la nivel de scară.

"De sâmbătă până astăzi am primit 15 solicitări din partea unor asociaţii de proprietari să oprim încălzirea. Oricum, consumul de energie termică din aceste zile a fost foarte mic pentru că toată lumea a închis încălzirea", a declarat Dan Creţu, purtătorul de cuvânt al Termoficare.

Sezonul de încălzire 2015-2016 a fost închis oficial pe 9 aprilie, pe fondul încălzirii vremii. Pe 30 aprilie, însă, căldura a fost reluată, după ce temperaturile exterioare au scăzut sub 10 grade Celsius pe timpul nopţii.