Circulaţia auto prin faţa parcării supraterane de la Piaţa Rogerius a reintrat în normalitate joi, după finalizarea lucrărilor de strămutare a magistralei de apă care supratraversează tunelul dintre parking şi Centrul de afaceri cu produse agricole.

Relocarea conductei a fost urmată de lucrări de asfaltare şi reamenajare a marcajelor rutiere.

"Pentru fluidizarea circulaţiei în dreptul intrării în parcare, a fost realizat un sens giratoriu", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, deşi finalizat, pasajul subteran va fi dat în folosinţă abia săptămâna viitoare. "Tunelul va putea fi folosit începând de luni, după autorizarea lifturilor de către ISCIR", a spus Birta.

Parcarea a fost predată joi Administraţiei Domeniului Public, care o va gestiona. Accesul în parking va rămâne gratuit până în cursul lunii februarie, pentru ca locuitorii zonei şi orădenii care vin la piaţă să se obişnuiască să îşi lase maşinile aici.

Parcarea, cu o capacitate de 412 locuri, are suprafaţa de 5468 metri pătraţi şi este formată dintr-un demisol cu care poate găzdui 193 de maşini şi un parter neacoperit cu 219 locuri. Parkingul a fost construit de firma Construcţii Bihor pentru suma de 14,3 milioane lei fără TVA.