Prins în flagrant, joi, în timp ce lua şpagă de la studenţi, prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, doctorul Constantin Romanul, a fost dus pe o targă specială de medicii SMURD în sala de judecată a Tribunalului Bihor, unde se dezbate arestarea lui.

Romanul a fost internat joi seară la Spitalul Judeţean, după ce i s-a făcut rău în arestul Poliţiei. Medicul suferă de diabet şi are un by-pass coronarian, iar după ce şedinţa de judecată se va încheia, se va întoarce la spital.

Potrivit apărătorului său, avocatul Răzvan Doseanu, o comisie formată din şapte medici ai Spitalului Judeţean a stabilit că Romanul poate participa la proces însoţit de doctori, iar ulterior trebuie să revină la secţia de Cardiologie, deoarece starea sa de sănătate nu-i permite externarea.

Medicul a fost introdus în sala de judecată de angajaţii SMURD pe o targă adaptabilă în scaun cu rotile, în timpul desfăşurării procesului inculpatul stând în şezut.

Avocatul Doseanu a mai declarat jurnaliştilor că, în faţa anchetatorilor, Romanul a recunoscut că a luat 400 de euro de la cele două studente mediciniste. Însă, a susţinut prodecanul, tinerele i-ar fi dat banii de bună-voie, fără ca el să le condiţioneze examinarea de vreo sumă de bani.

UPDATE: "Bolile l-au salvat: Prodecanul de la Medicină a fost arestat la domiciliu"