Prefectura Bihor a atacat săptămâna trecută la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Hotărârea Consiliului Local Lugaşu de Jos nr. 127/27 decembrie 2021, pentru aprobarea taxelor şi impozitelor pe anul 2022.

Greu şi cu mare întârziere, iar asta fiindcă, deşi a solicitat Primăriei încă din luna februarie modificarea HCL, a făcut-o degeaba.

Actul normativ e plin de ilegalităţi, instituind, de exemplu, trei taxe ilegale "de pază şi protecţie", pentru terenurile agricole ale persoanelor fizice (fără ca Primăria să aibă vreun serviciu public de profil prin care să presteze paza şi să încaseze taxele de 10-20 lei/teren), o taxă de 250 lei pentru eliberarea certificatului privind existenţa sau inexistenţa construcţiilor (documentul fiind emis de aparatul primarului şi, ca atare, conform legii, trebuie să fie gratuit), precum şi o taxă pentru eliberarea avizului comisiei de ordine publică, de 500 lei/eveniment, cu toate că nu există nicio dovadă că în comună ar exista o asemenea comisie.

Cum anul e deja la jumătate, singurul câştig pentru localnicii din Lugaş e că, datorită faptului că acţiunea Prefecturii suspendă automat aplicarea HCL, nu vor mai plăti taxele ilegale şi pentru al doilea semestru.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!