După ce luni seară a pierdut cu 5-11, în faţa reprezentativei Serbiei, în primul joc pe care l-a disputat în cadrul Grupei D a Campionatului European din Spania, de la Barcelona, naţionala de polo a României a obţinut miercuri şi prima victorie.

Selecţionata ţării noastre a întâlnit în runda a doua a fazei grupelor reprezentativa Slovaciei, pe care a întrecut-o cu scorul de 9-5. Pe sferturi s-a consemnat: 4-1, 2-0, 2-1 şi 1-3.

Astfel, tricolorii au obţinut o victorie foarte importantă în lupta pentru locul al doilea al grupei, după ce au dominat clar prima jumătate a confruntării, iar apoi şi-au conservat avantajul.

Portarul orădean Marius Ţic a evoluat pe întreaga durată a disputei, având mai multe intervenţii salutare. De asemenea, jucătorul formaţiei CSM Digi, Robert Gergelyfi a evoluat şi el aproape 15 minute. Golurile tricolorilor au fost marcate în acest joc de: Mihnea Gheorghe - 3, Tudor Fulea - 2, Vlad Georgescu - 2, Cosmin Radu – 1 şi Nicolae Oanţă - 1.

În ultima etapă a grupei, naţionala României va întâlni vineri, de la ora 17, selecţionata Rusiei, în meci decisiv pentru adjudecarea locului II.