Un şofer român s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să iasă din ţară sâmbătă prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş cu plafonul maşinii ticsit de ţigări.

Conform unui comunicat publicat duminică pe site-ul Poliţiei de Frontieră, ţigările descoperite în Bihor, nedeclarate, erau ascunse în plafonul unei autoutilitare înmatriculate în Germania conduse de un cetăţean român în vârstă de 59 de ani.

Nu este precizată concret cantitatea descoperită în maşina românului, informarea însumând descoperirea cu o alta, făcută la Calafat, unde un alt şofer, bulgar de 44 de ani, a încercat să scoată din ţară țigări ascunse într-o maşină de spălat, într-un boiler și în două uşi.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Calafat şi Borş au descoperit în urma controlului de frontieră efectuat asupra unei autoutilitare înmatriculate în Germania şi a unui autoturism, cantitatea de peste 14.600 pachete cu ţigări, ascunse şi nedeclarate, în plafonul autoutilitarei, într-o maşină de spălat, un boiler electric, un compresor şi în două uşi de lemn transportate într-un autoturism condus de un cetăţean bulgar", explică informarea.

Şoferii celor două maşini nu au putut prezenta documente pentru ţigări, astfel că acestea au fost confiscate, iar ei sunt anchetaţi acum de poliţişti.

"În ambele cause se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 360.000 lei, a fost indisponibilizată de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor", mai arată comunicatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!