Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au reţinut un tânăr de 21 ani din Alparea, acuzat că în urmă cu două zile şi-a declinat o identitate falsă când un echipaj al Poliţiei Rutiere l-a prins fără permis la volanul unui autoturism, după ce s-a descoperit că tânărul este implicat în trei dosare penale similare.

"Tânărul a fost depistat în 20 februarie, în timp ce conducea fără permis un autoturism ce nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României. La solicitarea poliţiştilor, acesta şi-a declinat o identitate falsă", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că şoferul, Vlad Ionuţ Tincău, nu e la prima faptă de acest gen. În ultimul an, Tincău a mai fost prins conducând fără permis o motocicletă furată, iar în alte două dosare penale s-a propus deja trimiterea lui în judecată tot pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis a unor autoturisme.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii au respins însă solicitarea poliţiştilor, iar după expirarea măsurii reţinerii, Tincău a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.