După ce în primele zile după reunire s-au pregătit pe plan local, unde au avut programată readaptarea la efort, baschetbaliştii echipei campioane CSM CSU Oradea vor pleca duminică într-un stagiu centralizat în Ungaria, la Debrecen, unde vor petrece zece zile în incinta bazei sportive care "pune la dispoziţia jucătorilor condiţii impecabile pentru desfăşurarea acestei părţi din programul de pregătire", după cum se arată pe site-ul oficial al clubului orădean.

Echipa orădeană pleacă la Debrecen cu doar şase jucători în componenţă însă. Este vorba despre  Branko Mirkovic, Muhamed Pasalic, Cătălin Petrişor, Sergiu Pop, Rareş Paşca şi Dani Tămăşdan.

Născut pe 1 iulie 1998, Daniel Tămăşdan este fiul Danei Tămăşdan, fostă componentă a echipei feminine de baschet. Daniel a participat în luna iunie la Campionatul Mondial U18 3×3 din acest an, desfăşurat în Kazahstan. În sezonul 2015-2016, Tămăşdan a evoluat în campionatele U18, U20 şi Liga 1 la baschet masculin pentru U-BT Cluj-Napoca. Conform conducerii clubului CSM, el s-a alăturat echipei orădene în urmă cu câteva zile şi va merge în cantonamentul de la Debrecen. Astfel, Tămăşdan va completa lotul de jucători al CSM CSU Oradea pentru sezonul competiţional 2016-2017.

Pe 7 august, la Debrecen vor ajunge Sean Barnette şi Martin Zeno, iar din data de 8 echipei i se va alătura echipei şi Sean Denison.

Ceilalţi patru componenţi ai echipei vor face joncţiunea ulterior. Este vorba despre Bobe Nicolescu, Titus Nicoară şi Bogdan Ţîbîrnă, aflaţi în programul echipei naţionale până în jurul datei de 20 august, respectiv Andrei Mandache, care se află în recuperare după intervenţia chirurgicală suferită la degetul arătător al mâinii stângi (de aruncare).

Conform www.csmoradea.ro, în cadrul cantonamentului de la Debrecen, staff-ul tehnic, alcătuit din Cristian Achim, Milan Mitrovic şi Marius Marinău, va lucra după un program conceput în prealabil ce cuprinde 25 şedinţe de antrenament. Aşadar, sportivii vor avea cinci zile cu trei antrenamente şi cinci zile cu două antrenamente. Staff-ul este completat de către Cristian Dan, "al cărui rol este din nou extrem de important în perioada de încărcare fizică", după cum mai menţionează sursa citată.

CSM CSU Oradea va efectua zece şedinţe de antrenament pe pista de atletism, şapte în sala de forţă, cinci în cea de baschet şi trei în bazin (antrenamente de refacere).