Bakro Boldizsar, un bărbat de 32 de ani din Şimian, a fost arestat pentru 30 de zile de magistraţii Judecătoriei Marghita, sub acuzaţia de lipsire de libertate şi viol, după ce şi-a răpit şi agresat sexual fosta soţie, a anunţat, luni, prim-procurorul Parchetului Marghita, Dorel Moţiu. Ca şi cum acestea nu ar fi fost de ajuns, individul a sechestrat-o timp de 2 zile pe femeie într-o locuinţă.

„Fapta s-a petrecut pe 21 aprilie, în localitatea Şimian. Inculpatul a urmărit şi a atacat victima în momentul în care aceasta s-a întors noaptea, în jurul orei 24, de la serviciu. A dus-o cu forţa la marginea unei păduri i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi palmele, după care a violat-o, iar în final a obligat-o să îl însoţească până la domiciliul lui, unde a închis-o timp de 2 zile", a declarat Moţiu.

Culmea este că individul a comis fapta chiar în ziua în care judecătorii îl puseseră în libertate într-un alt dosar în care este judecat tot pentru că şi-a sechestrat şi violat fosta soţie. „Inculpatul a fost arestat pe 27 ianuarie, tot pentru viol şi lipsire de libertate, pentru că şi-a agresat soţia cu care în acea perioadă era deja în divorţ. A urmărit-o în staţia de autobuz, i-a pus un cuţit la gât, a târât-o în pădure cu o funie de gât şi a violat-o", a explicat prim-procurorul.

Pe 21 aprilie, la primul termen de judecată al dosarului său, înaintat instanţei de către procurorii Parchetului Marghita, judecătorii au considerat că bărbatul nu mai prezintă pericol social. Drept pentru care l-au eliberat din arest, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

„În aceeaşi zi în care a fost eliberat, şi-a atacat din nou fosta soţie. În urma agresiunii, femeia a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri medicale. Acum judecătorii au emis un mandat de arestare de 30 de zile pe numele lui", a mai declarat Moţiu.