Spuneam odată, cu părere de rău, că Oradea nu va fi niciodată cum e Clujul, referindu-mă în principal la diferenţa dintre universităţi. Acum spun că Oradea nu va fi niciodată ca Bucureştiul, dar din fericire, când văd ce mizerie este la ei în domeniul gunoaielor. Şi când spun gunoaie, nu mă refer doar la cele din pubele...
Ei bine, taman când lumea nu mai vedea trotuarul din cauza gunoaielor lăsate la dospit de firma Romprest, apare şi Ilie Bolojan să facă o comparaţie între preţurile colectării la Oradea şi cele de la Bucureşti. Liderul bihorean a ignorat total că marea trânteală cu contractul cu Romprest a fost făcută de cunoscutul fost primar liberal Andrei Chiliman.
Când vezi ce hoţie este la Bucureşti cu colectarea gunoiului şi ce reacţie bleagă au locuitorii, am impresia că bucureştenilor le place să fie furaţi, violaţi la buzunare şi desconsideraţi. Cum să plăteşti 120 lei pe lună pe cap de locuitor pentru ca şmecherii de la Romprest să se prefacă doar, timp de 25 de ani, că fac curăţenie în mândra noastră capitală?
La Oradea, pentru cei care nu au dorit să facă contract cu operatorul de salubritate, s-a stabilit, tot aşa, o taxă în pauşal de 27 lei pe persoană. Şi în acest preţ s-a ţinut cont şi de amenda pe care trebuie să o plătim către Uniunea Europeană pe motiv că nu atingem ţinta la colectarea selectivă. Colectare care în capitala României este un termen necunoscut.
Când a ajuns prim-vicepreşedinte al PNL, Bolojan a demisionat după puţină vreme. Se spune că vajnicii lui colegi nu au fost de acord cu ideea lui de a desfiinţa total organizaţia PNL Bucureşti, cloaca de unde se selectează toate şulfele ce parazitează ministerele şi agenţiile. Pe ce merite sunt aleşi aceşti pesedişti vopsiţi, care acum şi-au dat arama pe faţă, din moment ce în ditamai Bucureştiul PNL-ul a obţinut în valoare absolută mai puţine voturi decât în Bihor? Judeţ care, spre ştiinţă, abia a reuşit să trimită din partea liberalilor un secretar de stat.
Bolojan, prin comparaţia făcută cu preţul gunoaielor, le-a dat o palmă usturătoare liberalilor din Bucureşti. Dar, dacă mai vrea ca partidul să aibă o şansă la viitoarele alegeri, o palmă nu e suficientă. Cred că se impun şi nişte şuturi.