Grupul de Comunicare Strategică a publicat, sâmbătă, modelul declarației pe proprie răspundere, dar și al adeverinței de angajator pe care le vom folosi începând de luni.

Documentele pot fi descărcate de pe site-ul special pus la dispoziție în perioada pandemiei de autorități, știrioficiale.ro, declarația pe propria răspundere de aici, iar adeverința de aici.

Potrivit informațiilor furnizate pe formulare, declarația pe propria răspundere poate fi scrisă și de mână, cu condiția preluării tuturor elementelor prezentate în documentul oficial.

De asemenea, aceasta poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care folosește Declarația și data pentru care este valabilă declarația.

Și adeverința de la angajator poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat, vineri, la prânz, noile reguli pe care vor trebui să le respecte românii, începând de luni, 9 noiembrie, subliniind-o pe cea care impune purtarea măştii atât în spaţii închise, cât şi în cele deschise, în toată ţara. De asemenea, şcolile trec în online, însă creşele şi after-school-urile pot rămâne deschise. Totodată, se închid toate pieţele şi târgurile agroalimentare, cu excepţia celor care funcţionează în spaţii deschise.