Una dintre cele mai utilizate camere dintr-o locuinţă, baia este şi încăperea în care se generează deşeuri de foarte multe tipuri. Care sunt deşeurile produse în baie şi care pot fi reciclate?

În pubela galbenă pentru plastic, metal, hârtie şi carton, orădenii pot arunca recipientele de la detergent, gel de duş, şampon, săpun lichid, balsam de rufe, după ce le-au clătit. 

Periuţele de dinţi şi capacele de la pasta de dinţi pot fi depozitate şi ele la "reciclabile". Tubul de la pasta de dinţi, precum şi beţişoarele de urechi, scutecele, tampoanele, absorbantele, şerveţelele demachiante, aparatele de ras, capetele de mop folosite, bucăţile de săpun solid, buretele de baie îşi au locul în pubela neagră, pentru că sunt deşeuri reziduale. Niciunul dintre acestea nu mai poate fi refolosit în industrie. 

Sunt câteva produse de înfrumuseţare care vin în recipiente de sticlă, cum ar fi parfumurile, cremele de faţă sau fondul de ten. După golire şi clătire, acestea se pot arunca în pubela verde, având în vedere că sunt ambalaje din sticlă.

În schimb, recipientul de metal al deodorantului trebuie golit complet, ca să nu explodeze, şi apoi aruncat în pubela galbenă, având în vedere că este din aluminiu. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!