Sute de profesori bihoreni au ales să-și petreacă timpul liber primit pe 5 octombrie, de Ziua Educației, pregătindu-se să fie dascăli mai buni pentru generațiile Z și Alpha.

Ei au participat la workshop-uri ținute de colegi de-ai lor mai experimentați în pedagogia digitală, învățând astfel cum să se folosească de tehnologia modernă pentru a preda lecții digitale captivante și eficiente.

Atelierele au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, care a denumit evenimentul „Ziua Educației Bihorene”, și s-au ținut la colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu” din Oradea.

„Profesorii lectori au fost profesori cu experiență de formatori în noi metode de pedagogie care integrează și competențe digitale, precum și ecosistemul digital din sala de clasă”, a transmis IȘJ Bihor, printr-un comunicat de presă dat publicității vineri.

Workshop-urile s-au desfășurat pe 10 secțiuni (limba și literatura română, limba engleză, profesor învățământ primar, istorie, matematică gimnaziu, matematică liceu, biologie-geografie, chimie-fizică, științe sociale, clasa digitalizată) și au fost susținute de 14 profesori ambasadori în educație digitală și de profesori lectori ce au parcurs un astfel de program de formare, toți dascăli la cele două colegii care au găzduit evenimentul.

Cadrelor didactice participante li s-au prezentat exemple de instrumente necesare pentru a crea și implementa lecții digitale captivante și eficiente.

„Cursurile sunt realizate pe baza noilor metode de pedagogie – predarea și învățarea bazate pe proiecte, mixtă, inversată (project based learning, blended learning, flipped learning), pe modul de învățare al adulților și al generațiilor alpha și Z, care integrează soluții și competențe digitale în cadrul acestor metode. Întâlnirile, interactive, au susținut cu exemple modul în care tehnologia poate fi utilizată în educație, precum și strategiile și metodele pentru proiectarea și implementarea predării digitale la clasă. Dascălii participanți au descoperit cum se pot îmbina cunoștințele de specialitate, abilitățile pedagogice și instrumentele tehnologiei pentru a adapta procesul de învățare la era digitală”, a mai transmis IȘJ Bihor.

De asemenea, profesorii au fost încurajați să colaboreze și să facă schimburi de bune practici și pe viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!