Sportiva orădeană Bianca Benea a ocupat locul 48 în clasamentul probei individuale de spadă feminin de la Campionatele Mondiale de scrimă, competiţie care se desfăşoară în Italia, la Milano.

Orădeanca, legitimată la clubul CSM, s-a aflat pe tabloul principal al probei individuale feminine de spadă, care a reunit în total 192 de concurente. 

În faza preliminară, Bianca Benea a obţinut patru victorii şi a suferit o singură înfrângere. Astfel, bihoreanca le-a învins pe Shakhzoda Egamberdieva din Uzbekistan, Ivana Simic, care a reprezentat Africa de Sud, Chloe Bousfiha din Maroc şi Bee Hooi Goh din Malaysia, fiind învinsă de Maria Luisa Doig Calderon din Peru.

Ca urmare a acestor rezultate, Bianca Benea a ajuns în fazele eliminatorii, unde a susţinut alte trei dueluri. 

În primul tur, orădeanca a învins-o pe Aurore Favre din Elveţia cu scorul de 15-7, pentru a o depăși cu exact acelaşi scor şi pe Nikoletta Chatzisarantou din Grecia, în turul II, însă a pierdut clar, cu scorul de 2-15 în turul al III-lea, în faţa Coralinei Vitalis din Franţa.

Proba feminină de spadă individual de la Campionatele Mondiale de scrimă din Italia, de la Milano, a fost câştigată de o altă reprezentantă a Franţei, Marie-Flore Candassamy, în timp ce locurile II şi III au fost ocupate de două reprezentante ale Italiei.

În proba de spadă feminin pe echipe, România, care a avut-o în componenţă şi pe Bianca Benea, s-a clasat pe locul 18, din 36 de participante. Proba a fost câştigată de echipa Poloniei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!