Un singur protestatar din cei 30 care i-au cerut miercurea trecută prefectului Claudiu Pop o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor guvernamentale deconcentrate s-a prezentat, luni, la reuniunea la care şeful Prefecturii convocase directorii de la Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ANAF, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu.

"Miercurea trecută, un grup de protestatari am cerut domnului prefect o consultare, în urma unei dezbateri pe care am avut-o între noi la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru că am dorit să discutăm ce am dorit noi, referitor în special la corupţia din instituţii", a declarat, înaintea întâlnirii, protestatarul Romulus Moldovan, adăugând că scopul acesteia urma să fie "o mai bună comunicare între instituţii şi societatea civilă", iar tema "corupţia din sistem".

Desfăşurată în biroul prefectului, întâlnirea a durat o oră, Moldovan afirmând că protestatarii vor să ştie "ce măsuri s-au luat în judeţul Bihor (n.r. - după incendiul de la Colectiv), ce preocupări au reprezentanţii instituţiilor, ce dificultăţi", pentru că "munca dumneavoastră ar trebui să fie mai bine văzută de societatea civilă, care din păcate, nu se implică destul şi nu ştie ce eforturi faceţi".

Practic, de-a lungul reuniunii s-au "vorbit discuţii", la modul general, fără vreo agendă de subiecte precisă. La final, prefectul a sugerat protestatarului, în aşa fel încât acesta să le transmită şi celorlalţi, că dacă au probleme punctuale trebuie să se adreseze direct instituţiilor competente, şi numai dacă acestea nu răspund ori dacă răspunsurile sunt necorespunzătoare să sesizeze şi Prefectura.