Un bărbat în vârstă de 31 ani din comuna Bunteşti, prins că a transportat cu documente măsluite buşteni şi lemne de foc fără provenienţă legală, a fost reţinut pentru 24 ore. Poliţiştii au pus sechestru pe întreaga cantitate de lemne, dar şi pe camionul cu care s-a făcut transportul.

Captura a fost făcută în urmă cu două luni, în după amiaza zilei de 21 martie. Bărbatul, angajat la o firmă din Dobreşti, a fost oprit de poliţişti pe drumul judeţean 792A, în Belfir. Avea în camion 15,51 metri cubi de lemn rotund și lemn de foc, din speciile carpen, cer, fag și gorun, cu un aviz de însoţire a mărfii emis în cursul aceleiaşi zile. 

Cercetările pornite de poliţiştii de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bihor au arătat, însă, că documentul fusese emis în fals, "pentru a conferi transportului aparența de legalitate", căci lemnele nu aveau documente de provenienţă, fiind cel mai probabil furate.

Ca atare, luni, oamenii legii au dispus punerea sub sechestru a materialului lemnos şi a autoutilitarei, iar pe şofer l-au reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de fals informatic şi transport de material lemnos fără documente legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului de 31 de ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!