Descoperire halucinantă a poliţiştilor bihoreni: o firmă a încasat 40.000 euro prin programul Start Up Nation pentru un atelier de mobilă cu sediul într-o... cafenea din Aleşd.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, firma este din oraşul Aleşd şi are ca administrator o clujeancă în vârstă de 65 ani.

În cursul lunii iulie 2020, societatea comercială administrată de femeie a obţinut fonduri din bugetul național, în valoare de 199.999,99 lei în baza unor documente și date false, inexacte și incomplete, "în care erau atestate împrejurări nereale, în ceea ce privește activitatea desfășurată, persoanele angajate și achiziția de echipamente efectuată, în realitate acestea fiind fictive", se arată în informare.

Concret, femeia a întocmit un proiect pentru înfiinţarea unui atelier de mobilă în Aleşd având complice un bărbat de 31 de ani din municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj, care i-a pus la dispoziţie documente ce atestau că i-ar fi vândut echipamente și utilaje pentru a-şi dota atelierul.

Totul a fost o invenţie, după cum au descoperit poliţiştii, care au descins marţi la domiciliul femeii de 65 de ani, din comuna Florești, la locuinţa şi la firma clujeanului din Câmpia Turzii, dar şi la Aleşd, unde au găsit la adresa menţionată în acte pentru atelier... o cafenea. 

"În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice au obținut date de interes utile cauzei", se spune în comunicatul Poliţiei.

Cert e că, pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii au decis instituirea de sechestre asiguratorii pe proprietăţile celor doi clujeni.

Ancheta în caz este continuată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.