Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au încheiat prima săptămână de antrenamente, de la începerea pregătirilor.

Elevii antrenorului Cristian Achim au efectuat în această perioadă 11 antrenamente, în care s-a pus accentul pe pregătirea fizică, Marius Marinău, preparatorul fizic, fiind în această perioadă cel care a condus antrenamentele. Totuşi, nu au lipsit nici antrenamentele de individualizare specifice jocului de baschet, sub îndrumarea secunzilor Milan Mitrovic şi Radovan Markovic. "Fireşte, toate şedinţele de antrenament au fost supervizate şi realizate conform programului comun stabilit cu antrenorul principal Cristian Achim", după cum precizează clubul bihorean, pe site-ul oficial.

În aceste prime zile de antrenament, baschetbaliştii de la CSM CSU au avut, astfel, parte de tematici diferite, precum readaptarea la efort, coordonare în regim de rapiditate, putere aerobă, agilitate, forţă în regim de rezistenţă, putere lactacidă, readaptare la tehnica individuală şi îndemânare (ball handbling). Toate acestea în cadrul antrenamentelor care s-au desfăşurat pe stadionul Iuliu Bodola, în Parcul Salca, pe pista de alergare din incinta CSM Oradea Tenis Club şi în pădurea Felix.

"Un element important în această perioadă este legat de protecţie şi eforturile depuse în lupta cu pandemia. Fără îndoială, staff-ul medical al echipei este foarte atent la acest aspect, jucătorii şi componenţii staff-ului tehnic fiind informaţi cu privire la evitarea locurilor aglomerate. De altfel, fizioterapeutul Cristian Dan are sarcini suplimentare în această perioadă de pandemie", transmite clubul orădean.

În această primă săptămână de pregătiri, la antrenamente au paricipat jucătorii autohtoni şi cei străini proveniţi din zonele verzi. Fiind încă în izolare, după ce s-au întors din SUA, Giordan Watson şi Aaron Broussard au avut un program de activitate fizică, pe care au desfăşoarat-o în apartamentele unde îşi petrec perioada de carantină. După cum precizează Adrian Micinic, ofiţerul de presă al CSM Oradea, "ambii au trecut acum în cea de-a doua săptămână de izolare, urmând ca de la 1 septembrie să se alăture echipei la pregătire".

De asemenea, ultimul venit, tot un american, Stephen Holt, a ajuns în România în cursul serii de vineri şi a intrat şi el să urmeze aceeaşi procedură precum ceilalţi jucători sosiţi din Statele Unite, respectiv o perioadă de carantină de 14 zile.

După ce duminică baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au avut o zi liberă, de luni ei vor reveni la pregătiri, cea de-a doua săptămână de antrenamente având accentul tot pe partea fizică. Totuşi, după cum transmite conducerea clubului, "raportul între şedinţele fizice şi cele de antrenament specific se va echilibra în cursul următoarelor zile".