Reprezentanţii Primăriei Oradea au informat, vineri dimineaţa, că circulaţia în zona Spitalului Clinic Judeţean de pe strada Gheorghe Doja se va face după alte reguli în următoarele 3 luni, dat fiind că Unitatea de Primire a Urgenţelor îşi mută temporar activitatea în mai multe containere modulare, pentru a permite reabilitarea clădirii.

"Având în vedere că lucrările de reabilitare a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea intră în ultima etapă, este necesară mutarea temporară în următoarele 3 luni a activităţii de asistenţă medicală de urgenţă într-un ansamblu de 43 de containere modulare dotate cu toate facilităţile, amplasate în actuala parcare a ambulanţelor", au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Constructorul a început asamblarea modulelor. 

Pentru a nu perturba activitatea de la Urgenţe, transportul pacienţilor la UPU şi staţionarea ambulanţelor a fost redirecţionată.

Traficul rutier din zona Spitalului Judeţean a fost modificat astfel:

- Zona delimitată cu garduri de protecţie din parcarea publică din faţa Spitalului Judeţean este destinată exclusiv ambulanţelor.
- Traficul auto dinspre str. Gheorghe Doja va fi deviat prin parcarea publică spre str. Louis Pasteur, cu indicator rutier obligatoriu la stânga. 
- Traficul auto dinspre str. Gheorghe Doja, între alveola dintre cele 2 zone de parcare dintre blocuri şi accesul în zona delimitată a celei de a doua parcări va fi permis doar ambulanţelor SAJ şi SMURD.
- Accesul auto dinspre str. Louis Pasteur către Spital va fi restricţionat, accesul fiind permis doar riveranilor: rezidenţi ai blocurilor de la nr. 102, nr. 104 şi nr. 106, respectiv bolnavi, pacienţi şi însoţitori ai acestora, care vor folosi aceeaşi rută de la pct. 2.
- Accesul spre parcarea interioară a Spitalului va fi disponibil doar ambulanţelor SAJ, SMURD şi ale clinicilor private.
-  Accesul dinspre str. Louis Pasteur în a doua zonă de parcare se va face în limita locurilor disponibile, fără a fi necesară montarea unor indicatoare rutiere suplimentare.
- În caz de urgenţe majore sau aflux mărit al ambulanţelor la UPU, este posibilă staţionarea acestora pe banda 1 a străzii Gh. Doja, în dreptul containerelor. 
- Circulaţia pietonilor nu va fi afectată.