Poliţiştii orădeni şi partenerii lor de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea vor ieşi, săptămâna viitoare, în parcurile din municipiu şi îi invită pe copii şi adulţi deopotrivă ca să îi înveţe cum să se ferească de infractori.

Acţiunea este derulată în perioada 25 – 29 iunie, în cadrul Campaniei preventive „Un om prevenit, un om salvat!”,  în cadrul unor puncte mobile de informare, care vor fi amplasate în în parcuri, zilnic, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

„Polițiștii bihoreni vor informa cetăţenii, pe categorii de vârstă, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte”, a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Subiectele abordate privesc cele mai des întâlnite probleme, cum sunt furturile de biciclete, din buzunare, din locuinţe, furturile de şi din autoturisme, înşelăciunile, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea victimizării copiilor prin diverse tipuri de infracţiuni și prevenirea disparițiilor de copii.

Ca să capteze atenţia micuţilor, poliţiştii le-au pregătit şi o serie de jocuri şi concursuri prin intermediul cărora îi vor învăța reguli de comportament preventiv, cum trebuie să acționeze în anumite situații de risc, cum să se păzească pe stradă, în mediul online.

La rândul lor, reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea îi vor învăţa pe orădeni cum să îşi apere drepturile la locul de muncă, cu sfaturi, recomandări şi prevederi legale care vizează prevenirea exploatării prin muncă şi  reducerea amplitudinii traficului de persoane.

În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii bihoreni vor distribui pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive.

Punctele mobile de informare ale Poliţiei bihorene vor fi amplasate, în Parcul 1 Decembrie (luni), în Parcul Olosig (marţi), în Parcul Magnoliei (miercuri), în Parcul Salca (joi) şi în Parcul I.C. Brătianu (vineri).