La Salonta va fi amenajat un aquapark pe bani de la bugetul central, prin Ministerul Dezvoltării. Aquaparkul „Toldi” va fi construit de Construcții Erbașu, iar contractul de proiectare și execuție a fost semnat, miercuri, la București. 

Anunțul privind semnarea contractelor a fost publicat pe paginile de Facebook ale ministrului Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila, pe pagina de Facebook a Primăriei Salonta și pe site-ul UDMR, însă n-a fost transmis prin canalele oficiale ale ministerului. 

„În București a plouat azi dimineața (n.r. – miercuri). Dar după cum bine știm: ploaia de mai aduce belșug. Așa este și în cazul orașului nostru, deoarece azi la ora 9, primarul orașului nostru, Török László, domnul ministru Cseke Attila, domnul viceprim-ministru Kelemen Hunor și doamna director general al CNI, Manuela Pătrășcoiu, au fost martorii semnării contractului de proiectare și construcție pentru Aquaparkul „Toldi”. La licitația anunțată anul trecut în decembrie au participat 5 companii. În numele câștigătoarei, directorul general Cristian Erbașu a semnat contractul”, a publicat Primăria Salonta. 

La rândul său, pe pagina de Facebook, Cseke Attila a scris că valoarea contractului depășește 98 de milioane de lei. 

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, aquaparkul va fi amenajat pe o suprafață de trei hectare, urmând să aibă o clădire principală cu vestiare, cafenea, zonă SPA (masaj, jacuzzi, salină, bazin rece și cald, cameră aburi și cameră zăpadă), un ansamblu de tobogane exterioare, inclusiv de tip „aquatube” și „body slide” și, de asemenea, șase bazine exterioare. 

Aquaparkul „Toldi” - numit după poemul-trilogie scris de Arany János - ar trebui să fie gata în 27 de luni. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!