Până la finalul lunii iunie, Consiliul Județean Bihor va demara licitația pentru selectarea unui constructor care să modernizeze complet clădirea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai din Oradea, a transmis duminică președintele CJ, Ilie Bolojan, care a publicat și câteva imagini din proiect și a precizat că biblioteca va avea acces modernizat, noi săli de lectură, terasă și cafenea.

„Biblioteca va fi digitalizată, iar cele mai noi titluri vor fi disponibile în bibliotecă imediat după lansarea în librării”, a mai precizat Bolojan, pe pagina sa de Facebook. 

Șeful CJ Bihor a transmis că proiectul tehnic al investiției este într-o fază avansată. „Miercuri, săptămâna viitoare, va fi o ultimă consultare cu specialiștii bibliotecii în vederea clarificării ultimelor detalii de proiectare. Până la sfârșitul lunii iunie vom demara licitația pentru selectarea unui constructor. Ne propunem ca în toamna acestui an să începem lucrările de modernizare”, se arată în mesajul publicat de Bolojan. 

Valoarea estimată a investiției este de peste 4 milioane de euro. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!