Un orădean în vârstă de 32 de ani este cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalătăţii Economice (SICE) Bihor după ce s-a descoperit că a pus în pericol sănătatea clienţilor, cărora le-a vândut, sub brandul firmei de apă minerală "Cumpăna", apă chioară îmbuteliată în beciul unui sălăjan în vârstă de 63 ani din localitatea Pria. Cei doi sunt anchetaţi sub acuzațiile de înşelăciune şi evaziune fiscală. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, afacerea celor doi a fost dată în vileag săptămâna trecută, în urma unor percheziţii declanşate de poliţiştii SICE și cei ai Serviciului Criminalistic, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, echipa complexă de poliţişti şi inspectori au descins la sediul unei firme din localitatea Pria, judeţul Sălaj, deţinută de un localnic în vârstă de 63 ani, de unde orădeanul prelua buteliile cu apă, găsind pregătite deja 26 de bidoane de 19 litri, fiecare purtând însemnele "Cumpăna", însă fără sigilii, respectiv 282 de capace din plastic pregătite pentru următoarele "îmbutelieri". 

Din cercetările de până acum a reieşit că cei doi suspecţi intraseră în "combinaţie" din iunie anul trecut. Orădeanul recupera buteliile folosite de apă minerală, pe care apoi cei doi le umpleau cu apă dintr-un izvor săpat în curtea firmei din Pria şi le vindea clienţilor companiei de apă minerală, banii fiind împărţiţi între ei. 

Apa comercializată nu era certificată în ceea ce privește calitatea prevăzută în normele societății deținătoare a mărcii şi, mai grav, cei doi au pus în pericol sănătatea clienţilor, în condiţiile în care izvorul din care provenea apa nu era omologat. Acesta este şi motivul pentru care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor au şi ridicat o probă de apă de la furtunul de la care erau alimentate respectivele bidoane. 

În plus, orădeanul a „ascuns sursa impozabilă sau taxabilă prin comercializarea de apă în bidoane etichetate în mod nelegal către diverse persoane fizice și juridice, fără a declara operațiunile comerciale desfășurate către organul fiscal competent, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului", spun poliţiştii, care apreciază paguba provocată de afacerile celor doi la aproximativ 50.000 lei. Ancheta continuă.