Un cunoscut proxenet din municipiul Salonta, Hanyecz Attila, cu multiple condamnări, inclusiv pentru trafic de persoane, a ajuns din nou după gratii după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă o tânără de 23 ani.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al DIICOT, bărbatul a fost prins în flagrant miercuri seară, în localitatea Sanislău, din judeţul Satu Mare, într-o acţiune realizată de polițiștii Brigăzii de combatere a Criminalității Organizate Oradea, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Oradea.

Prins chiar în timpul tranzacției

"În cauză s-a stabilit că inculpatul găzduia o persoană de sex feminin în vârstă de 23 de ani, pe care dorea să o ofere spre vânzare în vederea exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției, oricărei persoane dispuse să se deplaseze până la domiciliul inculpatului în vederea efectuării tranzacției", se precizează în informare. 

Bărbatul, spun procurorii, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să tranzacționeze victima, contra sumei de 400 de euro, unui investigator sub acoperire. 

Victima, după cum se arată într-un alt comunicat, transmis, vineri, de Poliţia Bihor, este o tânără în vârstă de 23 ani, din localitatea sătmăreană Sanislău, După cum a aflat BIHOREANUL, ea provine dintr-o familie cu situaţie materială precară şi ar fi chiar rudă cu actuala concubină a bărbatului.

Tânăra stătea de o vreme cu Hanyecz, care încerca de câteva săptămâni bune să o "plaseze", contactându-şi cunoştinţele din lumea interlopă. Aşa au ajuns, pe fir, şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, care l-au "capcanat" cu ajutorul unui colaborator sub acoperire. 

Cert este că, după flagrant, proxenetul a fost ridicat de poliţişti, iar după audierea acestuia de către procurorul DIICOT Oradea, a fost reţinut pentru 24 de ore. Joi seară, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 15 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Proxenet cu experiență

Hanyecz Attila este un proxenet cunoscut în comunitate, fiind eliberat în 2017, după ce a executat cei 5 ani de închisoare cu care s-a ales tot într-un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT Oradea şi în care era acuzat că, în perioada 2011 - 2012, a racolat patru tinere, pe care le-a scos la produs în apartamente din municipiile Oradea şi Salonta, în schimbul unor tarife între 30 şi 100 lei. Pe una dintre fete, spuneau procurorii, bărbatul a şi bătut-o, ca să o oblige să întrețină relații sexuale cu 3 bărbați.

Bărbatul este, însă, multirecidivist, având şi condamnări anterioare, pentru proxenetism şi trafic internaţional de prostituate. Împreună cu orădenii Adrian Sandu, Daniel Maticiuc şi Vasile Hanciu, respectiv cu un cetăţean italian, Paolo Aliprandi, Hanyecz a scos din ţară 14 tinere cu vârste între 15 şi 28 ani, pe care le-a obligat să se prostitueze în zona Brescia. Pe una dintre fetele exploatate sexual a vândut-o, apoi, pe 1.500 euro unor alţi proxeneţi, ameninţând-o că, dacă se opune, nu îşi va mai putea vedea copilul.