Şase orădeni au fost puşi sub învinuire în urma unei ample acţiuni demarate miercuri dimineaţă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,5 milioane lei, iar doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de contrafacere de mărci şi evaziune fiscală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a declarat, miercuri, că cei şase orădeni cu vârsta cuprinsă între 31 şi 56 de ani sunt suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că, în perioada 2008-2010, ar fi făcut achiziţii intracomunitare de autoturisme second hand, parfumuri şi telefoane mobile, în numele unei societăţi comerciale, însă bunurile respective au fost ulterior revândute pe teritoriul României, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele contabile.

Pentru a-i prinde pe evazionişti, miercuri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat 9 percheziţii domiciliare simultane, în urma cărora au ridicat diverse însrisuri şi sisteme de calcul, bunuri care urmează a fi folosite ca mijloace de probă în cadrul dosarului penal.

Totodată, cinci dintre cei şase suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Bihor în vederea cercetărilor. "Faţă de două persoane a fost luată măsura reţinerii în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor pentru o perioadă de 24 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre cei reţinuţi este administratorul firmei Calcul Group SRL din Brusturi, în numele căreia s-au făcut achiziţiile intracomunitare, Romeo Tulkos, arbitru internaţional de taekwon-do şi membru al Biroului Federal al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

Tulkos este acuzat de poliţiştii SIF de evaziune fiscală şi contrafacere de mărci.

Joi, 8 decembrie, cei doi urmează să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.