Cunoscutul paraşutist bihorean Ovidiu Bălan a fost condus pe ultimul drum vineri, după ce marţi, s-a aruncat de pe furnalul CET II, echipajul medical al Serviciului de Ambulanţă, trimis la locul tragediei, nereuşind să-l salveze.

Corpul neînsufleţit al bărbatului de 36 de ani a fost transportat la Serviciul judeţean de Medicină Legală Bihor, pentru efectuarea necropsiei iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au declanşat o anchetă în caz, din verificările făcute stabilind că bărbatul s-a sinucis.

"În acest caz, din ancheta efectuată, nu s-au găsit indicii care să conducă spre o altă ipoteză", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Maria Cotrău.

În vârstă de 36 ani, absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Oradea şi fost membru al Salvamont Bihor, Ovidiu Bălan a fost cunoscut ca practicant de "wingsuit flying", "zborul în costum cu aripi", asemănător unui costum de schi dar special creat pentru a putea plana, cu o membrană groasă adăugată între membre şi corp.

Funerariile acestuia au avut loc vineri, la crematoriul de pe strada Borşului. Pe contul de Facebook a orădeanului, sute de tineri din toate colţurile lumii au deplâns moartea acestuia transmitându-i "zbor lin" între îngeri.