Un număr de 18 tenismeni din Vadu Crişului şi Şuncuiuş, legitimaţi la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea s-au înscris pe tablourile de concurs ale Cupei "1 Iunie", turneu organizat de Colegiul Tehnic nr. 1 din Vadu Crişului şi Liceul Tehnologic din Şuncuiuş.

Aflată la ediţia a III-a, competiţia s-a desfăşurat în cele două săli de sport din comune dar şi pe două terenuri pe hard, amenajate la Şuncuiuş.

Participanţii au jucat sistem turneu, fiind împărţiţi, după vârstă, în trei grupe. S-au jucat peste 20 de meciuri. Partidele au fost disputate, de bun nivel tehnic, fiind aplaudate atât de colegii şi părinţii jucătorilor cât şi de cei veniţi în excursie în zona turistică a defileului Crişului.

Iată însă podiumul ediţiei 2017 a Cupei "1 Iunie":

Categoria 10 ani, fete: 1. Alexandra Lazăr, 2. Aida Bodea, 3. Miriam Lunca;

Categoria Open fete: 1. Miruna Erdei, 2. Diana Fabian, 3. Antonia Dobai;

Categoria Open băieţi: Alexandru Mudura, 2. Narcis Lazău, 3. Adelin Ţinc.

La final, participanţii au fost felicitaţi de reprezentantele celor două şcoli, Mihaela Găvriluţ de la Colegiul Tehnic din Vadu Crişului şi Bogdana Haragoş de la Liceul Tehnologic din Şuncuiuş, care au oferit tuturor sportivilor cadouri.

"În şedinţa din luna aprilie, Consiliul Judeţean Bihor a alocat suma de 80.000 de lei pentru amenajarea unei baze de tenis cu două terenuri pe zgură la Vadu Crişului! Iată că eforturile acestor copii, ale familiilor care i-au sprijinit, ale oamenilor din cele două comune care au fost mereu alături de ei, ne referim aici la Mihaela Găvriluţ, Bogdana Haragoş, Daniel Rus, i-au determinat pe edili să le acorde o şansă pentru ca visul lor de a deveni o nouă Simona Halep sau un nou Roger Federer să poată deveni realitate. Frumoasa localitate din Defileul Crişului Repede, o zonă turistică importantă, va deveni şi un reper pe harta tenisului din România", a declarat Mircea-Teodor Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea.