În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, a clubului Ady Liceum şi a Federaţiei Române de Orientare Sportivă, sâmbătă şi duminică în Bihor se va desfăşura o interesantă competiţie. Este vorba despre Cupa Bihorul la orientare sportivă, o competiţie, care în cea de-a doua parte a ei, duminică, va cuprinde şi o etapă de Campionat Naţional. Orientarea sportivă presupune parcurgerea traseului pe un teren neutru, cu ajutorul hărţilor şi a busolei.

"Deşi organizăm de câţiva ani această competiţie, ca de fiecare dată, traseul e diferit", a declarat Zavodszky Tamas, preşedintele clubului Ady Liceum Oradea, principalul organizator.

Sâmbătă, competiţia se va desfăşura în Pădurea Betfia, iar duminică, de la ora 10, când va avea loc şi etapa de Campionat Naţional, în Pădurea Săldăbagiu de Munte.

Sunt aşteptaţi aproximativ 250 de concurenţi din întreaga ţară, din oraşe precum Bucureşti, Craiova, Braşov, Cluj Napoca şi Baia Mare, dar şi din Ungaria.

Judeţul Bihor va avea aproximativ 25 de reprezentanţi, de la clubul gazdă, Ady Liceum şi de la Orientarea Mădăras. Vor avea loc 25 de categorii, iar primii trei de la fiecare categorie vor fi premiaţi. Etapa din Campionatul Naţional este cea de semimaraton, de 21,4 km.