În weekend, în Parcul Cetăţii din Oradea, a avut loc ultima competiţie de tir cu arcul din acest an din judeţul Bihor. Concurs de tradiţie, aflat la cea de-a XII-a ediţie, Cupa Cetăţii a reprezentat şi momentul în care s-a încheiat singurul campionat judeţean de tir cu arcul organizat în România.

Competiţia a avut parte de vreme bună, iar sportivii legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul din în judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (compound, barebow, tradiţional, bowhunter), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite.

Dacă la copii compound podiumul a fost ocupat în întregime de micii arcaşi de la Redpoint (Radu Moza, Luca Bora şi Luca Suciu), la barebow copii primele locuri au fost adjudecate de Ştefania Borlea (Fitnext Arad), Patricia Moza şi Haragos Adrienn (ambele de la Redpoint).

La divizia arc tradiţional replică istorică, Guba Iosif (de la Phoenix Săcueni) şi-a adjudecat medalia de aur la seniori, urmat îndeaproape de Farkas Csaba şi Perei Zoltan (Nomad Archers).

Veteranii tirului cu arcul tradiţional nu s-au lăsat nici ei mai prejos, demonstrând că vârsta nu este un criteriu de departajare, primele locuri la divizia master fiind ocupate de Bodi Attila şi Penzes Zoltan (ambii de la Haiducii Salonta), urmaţi de Laczay Laszlo (Nomad Archers) şi Bokor Zoltan (Phoenix Săcueni).

Deşi restricţiile generate de pandemie au anulat unele etape, totuşi o parte dintre competiţii s-au derulat după noile reguli impuse iar finala campionatului judeţean de tir cu arcul, organizat de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, a premiat sportivii clasaţi pe primul loc la categoriile şi diviziile lor.

În 2020, în clasamentul general pe cluburi, pe primul loc s-a situat Nomad Archers cu 161 de puncte.