Organizat de clubul Voinţa Oradea, turneul de tenis de câmp dotat cu Cupa de toamnă Voinţa, a reunit la start 78 de copii din Oradea, Vadu Crişului şi Şuncuiuş, care şi-au dat întâlnire în această săptămână pe cele zece terenuri de tenis ale clubului orădean.

Ajuns la ediţia a şasea, turneul s-a adresat celor care sunt încă la începutul carierei lor de jucători, mulţi fiind chiar la prima lor competiţie din sportul alb, "fapt care explică şi lacrimile care au însoţit înfrângerile şi victoriile micilor tenismeni", după cum a declarat Mircea Drăgoi, directorul clubului organizator.

Participanţii au fost împărţiţi pe niveluri de pregătire, fapt care a dus la prezenţa în teren şi pe podium a fetelor alături de băieţi.

După 160 de meciuri, podiumul ediţiei 2016 a Cupei de Toamnă "Voinţa" arată astfel:

Categoria copii I: 1. Adelin Ţinc, 2. Andra Berce, 3. Diana Biro, 4. Ana Trip;

Categoria copii II: 1. Vlad Cosma, 2. Diana Lazău, 3. Toth Ardelean Sonia, 4. Miruna Erdei;

Categoria copii III: 1. Samira Bouanane, 2. Maia Cherecheş, 3. Alessandra Merce Sabău, 4. Sorana Curtui;

Categoria juniori I: 1. Gabriel Prada, 2. Nagy Greta, 3. Mara Zagarodnic, 4. Alex Demian;

Categoria juniori II: 1. Alexandru Mihele, 2. Antonio Herman, 3. Rebeca Crişan, 4. Valentin Bobu;

Categoria juniori III: 1. Teodor Bulzan, 2. Farcas Pall Szabolcs, 3. Antonio Pop, 4. Mihai Miheş.

La final, toţi concurenţii au primit câte o diplomă de participare, primii patru de la fiecare categorie fiind răsplătiţi prin medalii, cupe şi premii.

"Un cuvânt de mulţumire se cuvine conducerii Liceului Tehnologic nr. 1 din Şuncuiuş care a pus la dispoziţia celor 17 tenismeni din Defileul Crişului, dintre care unii s-au situat pe podium, microbuzul şcolii pentru a se deplasa la turneu. Cei prezenţi au putut s-o felicite pe antrenoarea Ina Danciu cu ocazia zilei de naştere şi să aprecieze tortul şi alte bunătăţi cu care Ina i-a răsfăţat! De asemenea, se cuvine să-i amintim pe tehnicienii care se ocupă de cariera sportivă a acestor sportivi care bat la uşa performanţei: Nagy Judit, Ina Danciu, Mucenic Chirilov, Ioan Temian, Nicolae Matache, Nicole David, Alexandru Stohor, Boros Imre, Bogdan Sturzu, Andrei Dărăban şi fraţii Nagy Norbert şi Arpad", a mai declarat Mircea Teodor Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea.