Cu un scor de 51,22%, PNL-istul Ioan Todoca şi-a asigurat un nou mandat de primar în Aleşd, în ciuda faptului că în vara acestui an s-a ales cu o sentinţă definitivă de colaborator al Securităţii comuniste.

Încălcându-şi propriul cod de etică, liberalii l-au susţinut în continuare şi, după cum se vede, nici aleşdenii nu sunt prea deranjaţi de trecutul zbuciumat al celui care avea nume de cod Cupidon. Nu doar prietenii l-au susţinut pe Todoca, ci şi duşmanii, sau cel puţin foştii duşmani.

În mesajul său de mulţumire, postat pe Facebook, noul vechi primar a scris că îi mulţumeşte întâi lui Ilie Bolojan, apoi "domnului Călin Morar" şi abia la final cetăţenilor care au dat votul.

Deşi Todoca n-a intrat în detalii despre identitatea şi sprijinul lui Morar, Bihorel dezvăluie dilema: acesta este nimeni altul decât candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Aleşd din 2016, între timp "migrat" în PNL şi implicat serios în campania electorală. Se vede clar că pentru Todoca trecutul chiar nu contează...