"Epigonul" Mang

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că "preşedintele PSD Bihor s-a făcut promotorul unui adevărat şantaj politic prin media" după ce cu o zi înainte Ioan Mang afirmase că judeţul Bihor va primi fonduri de la Guvern, pentru cofinanţarea proiectelor aprobate, unele cu contracte de finanţare încheiate, ba şi cu contracte de execuţie semnate, doar dacă el însuşi va fi păstrat în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în pofida încercărilor liberalilor de a-l schimba, conform unei decizii luate încă din toamna trecută.

"Ioan Mang a pus presiune asupra decidenţilor politici, ameninţându-i că nu vor mai primi bani prin turbo-baronul Liviu Dragnea", a spus Cupşa, adăugând că şeful PSD Bihor este, totuşi, de o "vădită incompetenţă administrativă", deoarece "niciun proiect al judeţului nu a fost generat de el". "Închipuiţi-vă ce se întâmplă la nivel naţional, în alte judeţe, dacă aici domnul Mang, care este doar un epigon al adevăraţilor baroni, pune asemenea presiuni pe decidenţii politici", a mai spus deputatul liberal, afirmând că asemenea practici sunt "un modus operandi al liderilor PSD" şi asemenea şantaje "se întâmplă peste tot în ţară, chiar dacă cu grade de intensitate diferite".

Fără "şulfe"!

Deputatul liberal susţine că Guvernul "turbo-baronului" Liviu Dragnea "trebuie să plece", iar PNL "să-şi asume responsabilitatea intrării la guvernare" şi riscurile de a plăti electoral acest lucru anul viitor, când vor avea loc alegeri locale, nu să aştepte "erodarea actualului Guvern", deoarece "acest lucru îl plătim cu toţii".

Cupşa spune, însă, că în paralel cu elaborarea programului de guvernare, începută în decembrie, PNL trebuie "să-şi selecteze ministeriabili" total diferiţi de cei din trecut, "oameni cu justă calificare profesională, responsabili şi tenace". "Nu mai avem nevoie de decidenţi de tipul şulfă, bătrână sau tânără!", a spus liberalul.

De lucru

În ce priveşte priorităţile unui viitor Guvern al PNL, Cupşa afirmă că acesta trebuie să-şi asume modificarea Constituţiei, un Cod Electoral potrivit nevoilor, simplificarea Codului Fiscal şi Codului de procedură fiscală, dar şi să rezolve problemele curente din educaţie, sănătate şi infrastructură.

"Sper ca acest lucru să se întâmple, sper ca la sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie România să aibă parte de un alt Guvern, care să performeze", a spus deputatul liberal.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, în contextul în care schimbarea sa din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este o temă discutată printre liberali, Ioan Mang a declarat că, dacă PSD Bihor intră în opoziţie, judeţul şi municipiul reşedinţă vor avea de pierdut în relaţia cu Guvernul.

Citiţi detalii pe această temă în articolul: "Mang prevesteşte: Dacă PSD Bihor va fi înlăturat de la putere, proiectele judeţului sunt în pericol"