Am o mare admiraţie pentru cei care nu cred în Covid, care nu dau doi bani pe regulile stabilite de Guvern şi care au reuşit să afle, prin propriile mijloace, că Uniunea Europeană ne dă bani grei, chipurile,  pentru fiecare mort care ar fi decedat din cauza coronavirusului...

Admiraţia mea pentru curajul acestor oameni este cu atât mai mare cu cât eu sunt un fricos. Mi-e teamă să nu mă îmbolnăvesc, pentru că deja intru, ca vârstă, în categoria de risc. Mi-e teamă să nu-mi îmbolnăvesc familia, colegii, trecătorii de pe stradă, călătorii din tramvaie sau vecinii din lift. Ştiu că pandemia nu e ciumă, Ebola sau război, dar cred că nu-i nici guturai sau fimoză.

Totuşi, cred că temeritatea celor care nu cred în această uriaşă manipulare care este Covid-19 ar trebui manifestată şi în practică. Doar a da din tastatură, ca babele din clanţă, sau a vocifera de sub poalele muierii încă nu ne convinge că dreptatea e de partea lor.

De aceea, aş vrea să-i invit pe toţi aceşti curajoşi să facă o vizită "covizilor" de la Spitalul Municipal. Nu e probă mai bună că această boală nu există decât un selfie cu cei ţintuiţi la pat. Băieţilor viteji, haideţi să-i adulmecaţi pe pacienţi, petreceţi o noapte romantică pe la ATI, ba eventual faceţi şi un schimb de fluide cu cei intubaţi!

Până la urmă, ce pot păţi cei mai curajoşi dintre români, pentru care Covidul şi girafa nu există? Dacă respectivii nu au nimic după o asemenea vizită la spital, îşi vor întări convingerile că boala e o uriaşă mistificare.

Şi nici varianta cu "dat ortul popii" nu e lipsită de avantaje. Măcar familiile lor vor primi bani de la UE dacă medicii din spital au bunăvoinţa să treacă la cauza decesului Covid-19.