Fără prea mult tam-tam, la Universitatea din Oradea a fost instalat un decan nou. Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației rămăsese fără șef, după ce fostul decan, inginerul Mircea Gordan, a ajuns la vârsta pensionării și a trebuit să renunțe la funcțiile de conducere.

În urma unui concurs organizat de rectorul Constantin Bungău, noul decan a devenit profesorul Ioan Hathazi, care a obținut 88 de puncte din 100 posibile, în timp ce contracandidatul său, conferențiarul Eugen Gergely, s-a retras din competiție.

Un inginer lăudat de colegi, Hathazi nu este complet necunoscut publicului larg. În 2012, a fost candidatul Partidului România Mare la Primăria Oradea, unde însă abia a strâns vreo 500 de voturi, în același an fiind protagonistul unui scandal de pomină după ce o tânără l-a acuzat că i-a oferit o diplomă de studii în schimbul unor favoruri sexuale, dar și că se masturba pe videochat, taman în biroul din facultate.

La acea vreme, Hathazi, care a pretins că este victima unui șantaj cu iz politic, a și fost anchetat de Comisia de Etică a Universității, care l-a găsit nevinovat, pentru că domnișoara n-a vrut să mai spună o vorbă, iar din pozele pe care le-a furnizat presei nu s-a putut demonstra că masturbatorul era una și aceeași persoană cu inginerul. Cu „cazierul” academic curat, profesorul a putut avansa acum în carieră.

Dacă ambițiile politice nu i-au reușit, măcar cele profesionale să le dovedească...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!