Oradea suplimentează acţiunile de curăţenie. Primăria şi RER Vest demarează vineri o campanie de igienizare care vizează spaţiile verzi, scuarurile şi aliniamentele stradale, iar în primele două săptămâni din aprilie, în oraş se va desfăşura o nouă campanie de colectare a deşeurilor voluminoase de la domiciliul cetăţenilor.

Curăţenie la bordură

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Primăria Oradea, campania de igienizare care va debuta pe 11 martie are ca scop curăţenia pe domeniul public.

"Lucrările specifice de sezon se vor efectua pe această zonă cu începere din zona centrală spre periferie şi vizează activităţi precum: adunat/colectat deşeuri de pe spaţiile verzi şi locurile de joacă, greblat frunze şi crengi, măturat alei/platforme betonate/asfaltate, golit coşurile pentru deşeuri", a transmis municipalitatea.

Aceste intervenţii completează programul de salubritate stradală pe care RER Vest oricum îl are în Oradea.

Pe 11 martie, muncitorii RER vor acţiona în cartierele Nufărul, Cantemir, Velenţa şi zona Subcetate, zona Clujului - Dragoş Vodă, cartierele Eminescu şi Tineretului, iar vinerea următoare în cartierele Rogerius, Episcopia, Oncea şi Olosig. Pe 25 martie, se va face curăţenie în Ioşia, Ioşia Nord, Europa şi Grigorescu, iar pe 1 aprilie în zona centrală, pe străzi precum Republicii, Magheru, Piaţa Bucureşti, Şirul Canonicilor, dar şi pe străzile Făcliei şi Silvaş.

Campanie pentru voluminoase

Curăţenia pe domeniul public va continua şi în luna aprilie, când şi asociaţiile de proprietari din oraş vor fi îndemnate să întreţină spaţiile verzi şi căile de acces din cvartalele de locuit. De asemenea, aceleaşi măsuri sunt îndemnaţi să le ia şi orădenii care stau la case, în zonele care le înconjoară imobilele.

În plus, între 4 şi 15 aprilie 2022, Primăria şi RER Vest vor organiza o nouă campanie de colectare a deşeurilor voluminoase şi periculoase. Concret, echipele de salubritate vor ridica gratuit piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, ambalaje de la produse de igienizare, baterii şi acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele, spray-uri sau alte produse utilizate în amenajări interioare.

"Urmează ca în perioada imediat următoare municipalitatea să revină cu detalii privind amplasamentele la care asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice de la case vor putea depozita deşeurile", a mai transmis Primăria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!