Până zilele trecute, drumul care urcă spre satul Tomnatic era presărat de gunoaie de toate felurile, dar după ce BIHOREANUL a prezentat situaţia, Primăria din Vadu Crişului, de care aparţine satul, a făcut luni şi marţi curăţenie şi a amplasat containere la marginea localităţii pitoreşti.

Situaţia a fost sesizată BIHOREANULUI săptămâna trecută, de un cititor, proprietar al unei case din Tomnatic, care a şi trimis atunci nişte fotografii în care se vedeau sticle, corpuri de mobilier şi multe obiecte din plastic care au fost aruncate la marginea şoselei.

Cititorul a explicat tot atunci că problema este cauzată de faptul că în Tomnatic nu ajung niciodată maşinile firmei de salubritate responsabile de colectarea deşeurilor din zonă, Salubri Aleşd, iar locuitorii nu au contracte încheiate cu aceasta. În plus, nici turiştii nu au unde să arunce mizeriile, pentru că acolo nu este amplasat niciun tomberon.

Situaţia a fost confirmată săptămâna trecută de primarul comunei Vadu Crişului, Dorel Cosma, care a promis că va face curăţenie, lucru care s-a şi întâmplat, la începutul săptămânii.

"Am avut două zone de curăţat. Una cunoscută ca Imaşul bătrân, între localităţile Tomnatic şi Zece Hotare, şi la ieşirea din Tomnatic spre drumul judeţean dintre Aştileu şi Roşia. Luni şi marţi am adus o firmă de curăţenie, alături de asistaţii social şi de inginerul de mediu din zonă care a coordonat acţiunea. La final, am amplasat şi trei containere de colectare a deşeurilor la marginea localităţii, unde sătenii şi turiştii să poată arunca gunoaiele care să fie preluate, pe cheltuiala Primăriei, de Salubri Aleşd", a detaliat primarul.

Acesta a explicat, însă, că nu poate rezolva deocamdată problema salubrităţii în toată localitatea, pentru că drumul nu e accesibil peste tot maşinilor firmei de colectare.

Rămâne de văzut cât va fi menținută această curățenie în Tomnatic. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!