Pentru fiecare zi în care ţine încă închis Pasajul Vulturul Negru, firma Marconst Marghita va plăti municipalităţii penalităţi în valoare de 5.600 euro.

Constructorul şi-a adjudecat în vara anului trecut lucrările de reabilitare a pasajului, inclusiv cu reţele de utilităţi, iluminat arhitectural şi mozaicul de pe pavaj pentru 2,5 milioane lei. La această sumă, municipalitatea va aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere după termenul limită de predare a lucrărilor stabilit prin contract la 15 iunie. Pentru că termenul de predare a căzut într-o zi nelucrătoare penalităţile se vor aplica doar începând din 17 iunie.

"Am fost astăzi în Pasajul Vulturul Negru, am văzut că firma lucra în continuare, nu ne rămâne decât să aşteptăm să termine şi să ne cheme la recepţie. Între timp, firma va plăti penalităţi", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările de reabilitare a pasajului Vulturul Negru au demarat în septembrie anul trecut şi s-au derulat sub trafic până în ianuarie 2013. Începând din acest an, traficul prin pasaj a fost limitat treptat, pe porţiuni, iar începând din 10 aprilie acesta a fost închis integral accesului public.