Aeroclubul „Smaranda Brăescu” din Oradea primeşte, de miercuri, înscrieri pentru cursurile de planorism şi paraşutism, până pe 11 februarie.

La fel cum se întâmplă şi la celelalte filiale ce aparţin Aeroclubului României, cursurile sunt gratuite pentru persoanele cu vârste între 15 şi 23 de ani. Numărul locurilor este, însă, limitat: 20 la parașutism și 20 la planorism. 

Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate îl constituie notele obţinute la examenul de absolvire a modulului teoretic.

Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic, care va avea loc în perioada februarie - aprilie la Oradea, şi cel practic (de zbor / salt cu paraşuta ori cu planorul), care va începe în luna mai şi se va desfăşura Aeroclubul din Arad (parașută) și la Aeroclubul din Brașov (planor), unde sunt puse la dispoziția orădenilor o pistă de decolare şi aterizare.

Înscrierile se vor efectua exclusiv online, prin aplicaţia care poate fi accesată de pe site-ul Aeroclubului României. Informaţii detaliate despre cursuri, precum şi despre oportunităţile privind continuarea activităţii după absolvirea acestora pot fi găsite pe acelaşi site.

În 2022, la „Smaranda Brăescu” activau 35 de persoane de toate vârstele.

În urmă cu două luni, o tânără paraşutistă care a început la aeroclubul orădean, Bianca Creţ, a devenit campioană naţională la proba de precizie a aterizării şi a obţinut locul III la Campionatul Mondial, la aceeaşi probă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!