Clubul CSM Oradea anunţă că de la data de 1 iulie va reîncepe activitatea de iniţiere şi perfecţionare la înot. Această activitate se va desfăşura la bazinul acoperit Crişul Oradea, unde recent s-au încheiat lucrările de renovare şi modernizare.

Pentru a veni în întâmpinarea abonaţilor şi celor care urmează cursurile de iniţiere şi perfecţionare la înot, clubul CSM, care gestionează această activitate, mai anunţă că au fost implementate o serie de măsuri pentru siguranţa tuturor participanţilor.

Astfel, ţinând cont de dimensiunile bazinului Crişul, au fost amenajate şase culoare. În acest sens, trebuie ştiut că un număr de cel mult patru participanţi/culoar/oră pot lua parte la activitate.

"Fiecare antrenor va programa sportivii participanţi la antrenamentele de înot / iniţiere, astfel încât să se asigure distanţa de siguranţă şi limita maximă de persoane în zona sa de lucru. De asemenea, fiecare antrenor va ţine evidenţa persoanelor participante la antrenament (nume şi prenume, număr telefon, ziua şi ora antrenamentului)", informează CSM-ul.

Pe lângă aceasta, trebuie ştiut faptul că utilizatorii vor trebui să declare pe propria răspundere că nu au fost expuşi la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile. De altfel, nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecţie respiratorie (tuse şi strănut frecvente, stare generală alterată) şi febră mai mare de 37,3°C.

Pe de altă parte, organizatorii cursurilor de iniţere şi perfecţionare la înot mai anunţă că la sediul clubului CSM Oradea, din strada Primăriei, Nr. 3, Camera 7, se vor elibera două tipuri de abonamente pentru înot. Este vorba despre abonamentul de tip Galben (200 lei), care cuprinde curs de iniţiere/înot, copii sau adulţi, cu durata de 12 ore, iar vârsta minimă trebuie să fie 4 ani. Celălalt tip de abonament este cel Verde (150 lei), care cuprinde curs de perfecţionare înot pentru copii.

Cât priveşte activitatea poloistică, aceasta este anunţată a fi reluată tot de la 1 iulie, dar la bazinul descoperit din incinta Aquaparkului Nymphaea.

"Cu sprijinul şi bunăvoinţa administraţiei Aquapark-ului Nymphaea, activitatea în ceea ce priveşte polo-ul se va desfăşura în bazinul descoperit, aflat chiar lângă bazinul olimpic. Aici se va instala terenul, cu marcajele specifice jocului de polo. Practicanţii jocului de polo, legitimaţi, trebuie să contacteze antrenorii echipelor/grupelor din care fac parte", transmit reprezentanţii CSM.

Reamintim că Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" este închis, fiind supus unor lucrări de reparaţii şi modernizări.