Curtea de Apel a judecat, joi, recursul cetăţeanului italian Aldisio Zappa, împotriva mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile emis pe numele acestuia de Tribunalul Bihor sub acuzaţia de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Adrian Haş, expert Informare Publică în cadrul Biroului de Presă al Curţii de Apel Oradea a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, că în urma dezbaterilor, instanţa a decis să respingă recursul italianului, ca nefondat. "Instanţa a decis că soluţia adoptată de Tribunalul Bihor este legală şi temeinică şi a respins recursul inculpatului. Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă", a declarat expertul.

Italianul Zappa Aldisio Andrea, cel care a împuşcat mortal un orădean de 35 de ani, în plină stradă, a fost arestat marţi noaptea pentru 29 de zile de Tribunalul Bihor.

Hotărârea a fost pronunţată aproape de miezul nopţii, după ce, în cursul după amiezii, în urma audierilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii l-au prezentat instanţei sub acuzaţia de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, a fost cel care a pronunţat sentinţa, admiţând astfel solicitarea procurorilor şi respingând cererea inculpatului de a părăsi ţara sau localitatea.

În timpul audierilor, Zappa a susţinut că a venit la Oradea pentru a-şi recupera utilaje în valoare de 13.000 euro împrumutate bărbatului pe care l-a împuşcat însă acesta l-a luat în râs, motiv pentru care şi-a pierdut cumpătul. Afaceristul s-a îndreptat spre maşină şi a scos o armă de vânătoare cu care a tras două focuri, unul în pieptul victimei şi celălalt în cap.