Adrian Domocoş, primarul suspendat al municipiului Beiuş, trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA Oradea pentru abuz în serviciu şi corupţie, ar putea scăpa de carceră.

Miercuri, Curtea de Apel Oradea a admis solicitarea făcută de edil pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Tot atunci, magistraţii au respins cererea formulată de secretarul Episcopiei Greco-Catolice, Ovidiu Constantin, pentru revocarea măsurii controlului judiciar.

Cele două dispoziţii nu sunt aplicabile, însă, deoarece încheierea judecătorească dată de instanţa orădeană poate fi contestată  de procurorii DNA Oradea, caz în care dezbaterile se vor relua la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Adrian Domocoş a fost arestat pe 16 decembrie anul trecut de Tribunalul Bihor, iar pe 24 decembrie Curtea de Apel Oradea a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită, din nou, cu arestul preventiv pe 11 februarie în acest an.

Edilul a fost trimis în spatele gratiilor într-un dosar în care procurorii anticorupţie îl acuză că s-ar fi folosit de funcţia publică ca să obţină pentru firma sa, pe care o conduce prin intermediul mamei, un spaţiu de la Episcopia Greco-Catolică, pe o chirie simbolică, în schimbul favorizării bisericii.

Citiţi acuzaţiile care i se aduc primarului suspendat al Beiuşului în articolul:

"Episcopul Virgil Bercea, trimis în judecată pentru dare de mită şi complicitate la abuzurile primarului de Beiuş, Adrian Domocoş"