Avocatul orădean Călin Porţan, reţinut marţi seara, pentru trafic de influenţă, a fost prezentat, miercuri, la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea a fost făcută de procurorii DNA, care îl anchetează pe Porţan sub acuzaţia de trafic de influenţă. În urma dezbaterilor, instanţa a respins-o, ca neîntemeiată, însă decizia nu este definitivă. Ea a fost atacată deja, imediat după ce a fost pronunţată, prin recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Călin Porţan a fost reţinut, marţi seara, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc pentru măsluirea unei licitaţii.

Potrivit unor surse din anchetă, avocatul neagă acuzaţiile, susţinând că sumele pe care le-a pretins de la denunţătorul său au fost pentru onorariul avocaţial şi taxa percepută de executorul judecătoresc şi nicidecum pentru "ungerea" acestuia.

Citiţi despre acuzaţiile aduse avocatului Călin Porţan în articolul: Avocatul reţinut de DNA a promis că rezolvă cu un executor judecătoresc măsluirea unei licitaţii