Curtea de Apel Oradea a respins, miercuri, după o săptămână de deliberări, solicitarea făcută de afaceristul Tartousi Mustafa, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam a părăsit România, de a i se ridica interdicţia să părăsească România, a declarat pentru eBihoreanul.ro magistratul Mircea Puşcaş, cel care judecă dosarul fugii lui Hayssam din România.

"Cererea inculpatului Tartousi Mustafa a fost respinsă ca netemeinică", a declarat judecătorul.

Solicitarea a fost făcută la termenul de judecată din 25 noiembrie a procesului în care Omar Hayssam este judecat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat iar fraţii săi, Omar Moukles şi Omar Mahmoud respectiv afaceristul Tartousi Mustafa, pentru că i-au facilitat şi organizat plecarea.

"Clientul meu nu are niciun motiv să fugă din ţară. A fost prezent la toate termenele de judecată. Locuieşte de 25 de ani în România, are toate afacerile aici", a motivat Ionel Haşoti, avocatul omului de afaceri solicitarea. Interdicţia de a părăsi România a fost luată împotriva lui Tartousi Mustafa de Curtea de Apel Bucureşti, pe 21 februarie 2008.