Judecătorii Curţii de Apel Oradea s-au pronunţat, marţi, după 4 zile de deliberări, asupra cererii de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara depuse de cei doi fraţi ai lui Omar Hayssam, Mahmoud şi Mukles, precum şi de omul de afaceri sirian Tartousi Mustafa, cel acuzat că l-a scos din ţară pe afaceristul acuzat de terorism.

"Instanţa a admis cererea formulată de cele trei persoane şi a dispus revocarea măsurii. Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată de către reprezentanţii Parchetului, prin recurs, în termen de 24 de ore, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat purtătoarea de cuvânt a Curţii de Apel Oradea, Cornelia Precup.

Solicitarea de ridicare a interdicţiei de a părăsi România a fost depusă de avocaţii omului de afaceri Tartousi Mustafa respectiv de cel al fraţilor Omar Mahmoud şi Mukles la termenul de joia trecută al procesului privind fuga din România a lui Omar Hayssam, judecat la Curtea de Apel Oradea, iar judecătorii şi-au luat un termen de deliberare asupra ei, până marţi.

Următorul termen al procesului va avea loc pe 4 noiembrie. Până acum, el nu a avansat deloc spre judecarea pe fond a fugii din ţară a lui Hayssam, din cauza numeroaselor aspecte procedurale nerezolvate. Unul vizează incertitudinile legate de locul unde se află fugarul în Siria - în închisoare sau în libertate, motiv pentru care procedura de citare nu e îndeplinită, iar un altul faptul că judecătorii şi avocaţii nu au acces la toate documentele din dosar, fiind clasificate.